Hlajenje s toplotno črpalko – pametna alternativa klimatskim napravam

0
150

Ste vedeli, da lahko prostore s toplotnimi črpalkami KRONOTERM tudi prijetno ohladite?

Poleti, ko se zunanje temperature pogosto dvignejo nad 30 °C in ko imamo v Sloveniji veliko sončnih ur, tudi notranje temperature prostorov hitro postanejo neudobne. V poslovnih prostorih tako stanje znižuje delavno učinkovitost, v zasebnih pa pomembno znižuje kvaliteto bivanja. V največji meri so stavbe hlajene s klimatskimi napravami, kar pa pogosto ni optimalno. Klimatske naprave namreč ohlajajo zrak, kateri piha in povzroča nemalo težav. K sreči obstaja moderna rešitev, ki ohladi prostore brez neprijetnega pihanja in zdravstvenih skrbi, ki jih le-to prinaša.

Popolni sistem Kronoterm

Kronoterm toplotne črpalke imajo razvit popolni sistem za ogrevanje stavbe v zimskem času, v poletnih mesecih pa lahko zagotovijo prijetno sobno temperaturo vaših prostorov. Toplotne črpalke poleg gretja na primarni strani zagotavljajo hlajenje na aktiven način (reverzibilne toplotne črpalke, kjer pri hlajenju deluje kompresor črpalke) in pa na pasiven način (pri toplotnih črpalkah zemlja/voda in toplotnih črpalkah voda/voda, kjer pri hlajenju delujejo samo primarne črpalke).  Na sekundarni strani pa moramo imeti prav tako zagotovljen prenos hladu v prostore, kar lahko izvedemo z dinamičnim hlajenjem (konvektorji) ali z mirnim hlajenjem (talno ali stensko hlajenje).

Najučinkovitejši in najcenejši ogrevalno-hladilni sistemi so reverzibilne toplotne črpalke zrak/voda. Le-te omogočajo pozimi ekonomično ogrevanje prostorov in sanitarne vode, poleti pa ogrevanje sanitarne vode in hlajenje. Posebne izvedbe le-teh omogočajo v režimu hlajenja tudi izkoriščanje odpadne toplote hlajenja za segrevanje sanitarne vode ali tudi bazena. Reverzibilna toplotna črpalka zrak/voda, ki omogoča učinkovito gretje pozimi in hlajenje poleti, v obeh režimih omogoča tudi ogrevanje sanitarne vode. Toplotne črpalke zrak/voda podjetja Kronoterm imajo že serijsko vgrajeno možnost tako ogrevanja kot hlajenja prostorov. Konstanten razvoj, testiranja, uporabo najboljših materialov itd., pa zagotavljajo, da so Kronoterm toplotne črpalke med najboljšimi v Evropi že vrsto let (certificirano in potrjeno na mednarodnih inštitutih). Tako z nakupom Kronoterm toplotne črpalke rešite vprašanje ogrevanja in hlajenja.

Z aplikacijo Cloud.KRONOTERM lahko ogrevanje ali hlajenje uravnavate tudi na daljavo.

Kronoterm ponuja veliko naprednih rešitev za lažje upravljanje toplotnih črpalk, ko so:

  • Aplikacija Cloud.Kronoterm za upravljanje toplotnih črpalk na daljavo – z aplikacijo lahko nastavite toplotno črpalko, vklopite in urejate urnike, spremljate porabo in določate programe delovanja ne glede na to kje ste in kdaj uporabljate aplikacijo. Prav tako vam takšna možnost ponuja servisno diagnostiko na daljavo – tako je marsikatera potencialna napaka odkrita še preden jo zaznate oz. postane problem.
  • Prostorski korektorji upravljanja udobja doma – KT1, KT2 – nastavimo lahko želeno temperaturo prostora ter določimo optimalno potrebno temperaturo ogrevane vode v vsakem trenutku. Takšna povezava vseh elementov ogrevalnega sistema nam bistveno dvigne učinkovitost celotnega sistema in s tem prihranke. Prostorski korektor K-2 vam prikazuje tudi ažurno vremenska napoved in razmere v vaših prostoru v vsakem trenutku.
VEČ INFORMACIJ
Za več informacij se obrnite na Kronoterm svetovalce, ki vam bodo z veseljem pomagali: www.kronoterm.com/svetovanje
Deli

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vaš dom Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here